Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα

Ανακάλυψε την τέχνη της Γαριδομακαρονάδας! Απόλαυσε τη μοναδική γεύση από τις φρέσκες γαρίδες και τα ζουμερά ζυμαρικά με μια εύκολη συνταγή.
Μερίδες: 3 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Ζυμαρικά, Θαλασσινά & Ψάρια, Μαγειρική, Μαλακόστρακα
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Σοτάρισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • ½ κιλό γαρίδες φρέσκιες
  • 1 lt ζωμό λαχανικών
  • 350 γρ. ζυμαρικά λαζανάκι ή λινγκουίνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • κ.γ. μπούκοβο ή καυτερή πιπερίτσα
  • κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 30 ml ούζο
  • 3 ντομάτες φρέσκες ώριμες και ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος. Αφήνουμε μόνο την ουρά για να μη συρρικνωθεί η γαρίδα όταν τη μαγειρέψουμε και να δείχνει όμορφη.
  • Τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες τα βράζουμε στο νερό για 15 λεπτά μαζί με το ζωμό λαχανικών.
  • Εν τω μεταξύ, με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το εντεράκι από τη ράχη, αφού τη χαράξουμε ελαφρώς από την ουρά ως το κεφάλι.
  • Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και σουρώνουμε, κρατώντας το ζωμό τον οποίο θα τον χρειαστούμε για να δώσουμε ένταση στη μακαρονάδα.
  • Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει και ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τις γαρίδες για μισό λεπτό από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη.
  • Σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μπούκοβο και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε.
  • Μόλις γυαλίσει και καραμελώσει το κρεμμύδι και βγουν τα αρώματα από το μπούκοβο, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Μόλις δέσει λίγο η σάλτσα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Τέλος βάζουμε τις γαρίδες, το βασιλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με την παρμεζάνα .