Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και βράζουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το βράζουμε 2 λεπτά.
Τέλος το αλεύρι βροχηδόν και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω γύρω από την κουτάλα, την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε 5 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε 12 λεπτά.
Τοποθετούμε το μίγμα σε κορνέ και κάνουμε μπαστουνάκια μικρά πάνω στη λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε 30 λεπτά.
Τα ψήνουμε στους 180° C, 35 λεπτά στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στη μεσαία σχάρα και συνεχίζουμε άλλα 40 λεπτά με λίγο ανοιχτή την πόρτα, τοποθετώντας μια πετσέτα ενδιάμεσα στο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για την κρέμα
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει με λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη βανίλια και το βούτυρο. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το λάδι.
Για τη συναρμολόγηση παίρνουμε το εκλεράκι στο χέρι, το κόβουμε στη μέση, τοποθετούμε κρέμα και με προσοχή το βουτάμε στη σοκολάτα.