Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Εκλέρ της Τζένης Τσανακτσίδου

Εκλέρ της Τζένης Τσανακτσίδου

Από τα ωραιότερα σπιτικά Εκλέρ που θα έχετε φτιάξει! Η συνταγή είναι της κ. Τζένης Τσανακτσίδου και πετυχαίνει πάντα!
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 15 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 45 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Εύκολη Συνταγή, Ζαχαροπλαστική, Πάρτι
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τα εκλέρ

Για την κρέμα

Για το γλάσο

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο

Οδηγίες

Για τα εκλέρ

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και βράζουμε για 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το βράζουμε 2 λεπτά.
  • Τέλος το αλεύρι βροχηδόν και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω γύρω από την κουτάλα, την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε 12 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το μίγμα σε κορνέ και κάνουμε μπαστουνάκια μικρά πάνω στη λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε 30 λεπτά.
  • Τα ψήνουμε στους 180° C, 35 λεπτά στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στη μεσαία σχάρα και συνεχίζουμε άλλα 40 λεπτά με λίγο ανοιχτή την πόρτα, τοποθετώντας μια πετσέτα ενδιάμεσα στο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει με λίγο από το ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη βανίλια και το βούτυρο. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το λάδι.
  • Για τη συναρμολόγηση παίρνουμε το εκλεράκι στο χέρι, το κόβουμε στη μέση, τοποθετούμε κρέμα και με προσοχή το βουτάμε στη σοκολάτα.

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou