Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας

Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας

Φανταστικό Σοκολατένιο Κέικ που παραμένει ζουμερό και φρέσκο ​​για αρκετές μέρες. Όποιος αγαπά τη σοκολάτα σίγουρα θα το λατρέψει!
Μερίδες: 18 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά, Σοκολάτα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Makes: 26cm στρογγυλό

Οδηγίες

  • Βουτυρώστε και πασπαλίστε τη φόρμα του κέικ με λίγο κακάο. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180° βαθμούς (πάνω/κάτω αντίσταση).
  • Χτυπήστε το μαλακό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αυξηθεί σε όγκο και να αποκτήσει ένα ανοιχτό χρώμα.
  • Στο μεταξύ, σε ένα μπολ κοσκινίστε και ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
  • Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και ανακατέψτε.
  • Ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε για λίγο.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής.
  • Τέλος, προσθέστε την κομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε ελαφρά.
  • Ρίξτε τη ζύμη στη φόρμα και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά. Σκεπάστε το ταψί τα τελευταία λεπτά αν αρχίσει να σκουραίνει πολύ.
  • Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να ελέγξετε αν το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο.
  • Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα.
  • Προαιρετικά μπορούμε να καλύψουμε το κρύο κέικ με γλάσο σοκολάτας.