100γρ.σοκολάτα κουβερτούρακομμένη σε μικρά κομμάτια
Makes: 26cm0 x 0cm στρογγυλό
Οδηγίες
Βουτυρώστε και πασπαλίστε τη φόρμα του κέικ με λίγο κακάο. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180° βαθμούς (πάνω/κάτω αντίσταση).
Χτυπήστε το μαλακό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αυξηθεί σε όγκο και να αποκτήσει ένα ανοιχτό χρώμα.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ κοσκινίστε και ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και ανακατέψτε.
Ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε για λίγο.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής.
Τέλος, προσθέστε την κομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε ελαφρά.
Ρίξτε τη ζύμη στη φόρμα και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά. Σκεπάστε το ταψί τα τελευταία λεπτά αν αρχίσει να σκουραίνει πολύ.
Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να ελέγξετε αν το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο.
Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα.
Προαιρετικά μπορούμε να καλύψουμε το κρύο κέικ με γλάσο σοκολάτας.