Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Κέικ με Γιαούρτι και Κεράσια

Κέικ με Γιαούρτι και Κεράσια

Ζουμερό, μαλακό, εύκολο κέικ με γιαούρτι και κεράσια. Το καλύτερο συνοδευτικό για τον απογευματινό σας καφέ. Γίνεται και με φράουλες.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κούπα καλά γεμάτη ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. γλυκό του κουταλιού κεράσι ή μαρμελάδα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. γιαούρτι με γεύση κεράσι
  • 500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C, στον αέρα.
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το γλυκό κεράσι και τα μισά κεράσια. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα του κέικ με αποσπώμενη βάση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα κεράσια.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο (170° C / αέρα) για 50 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο και κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou