Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο

Θεϊκά, λαχταριστά, Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο! Από τα αγαπημένα κλασικά παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας!
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικά, Ρύζι
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

  • 7 μεγάλα φρέσκα κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • μαυροπίπερο
  • ρίγανη
  • 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio
  • 14 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλ. καφέ ζεστό νερό
  • ½ ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο πλυμένο ψιλοκομμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ

Οδηγίες

  • Τα 7 μεγάλα φρεσκότατα κολοκυθάκια τα έκοψα στην μέση και τα καθάρισα. Τα μαγειρεύω έτσι κομμένα και όχι ολόκληρα διότι απορροφούν από το αυγολέμονο ή τη σάλτσα ντομάτας και γίνονται νοστιμότατα!
  • Ετοιμάζω την γέμιση. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, τα σοτάρω σε 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
  • Προσθέτω 700γρ. κιμά μοσχαρίσιο, ανακατεύω καλά και το σοτάρω μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
  • Προσθέτω μαυροπίπερο, ρίγανη, 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio.
  • Έχω πλύνει και στραγγίσει το ρύζι Καρολίνα, το προσθέτω και ανακατεύω. Ρίχνω 1 φλ.καφέ ζεστό νερό.
  • Στο τέλος ρίχνω μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο και λίγο δυόσμο πλυμένο ψιλοκομμένο.
  • Αποσύρω από την εστία, γεμίζω τα κολοκυθάκια, τα αραδιάζω στην κατσαρόλα της χύτρας όρθια.
  • Συμπληρώνω ζεστό νερό μέχρι την μέση, τα βράζω 10' λεπτά και είναι έτοιμα.
  • Αποσύρω από την εστία και αφήνω να κρυώσει καλά η χύτρα.
  • Βγάζω τα κολοκυθάκια προσεκτικά σε ανοιχτό πυρέξ ή ταψάκι.
  • Χτυπώ 2 κρόκους αυγών με τον χυμό ενός λεμονιού και λίγο από το ζουμί όπου έβρασα τα κολοκυθάκια. Το προσθέτω στην κατσαρόλα.
  • Έχω διαλύσει 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ με πολύ λίγο νεράκι της βρύσης, το προσθέτω και αυτό και ανακατεύω. Παίρνει 2-3 βράσεις και έχει δέσει η νοστιμότατη σάλτσα αυγολέμονο.
  • Περιχύνω τα κολοκυθάκια έτοιμα για σερβίρισμα, μοσχομυριστά!

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"  | ArtemisTaia Arampatzi