Τα 7 μεγάλα φρεσκότατα κολοκυθάκια τα έκοψα στην μέση και τα καθάρισα. Τα μαγειρεύω έτσι κομμένα και όχι ολόκληρα διότι απορροφούν από το αυγολέμονο ή τη σάλτσα ντομάτας και γίνονται νοστιμότατα!
Ετοιμάζω την γέμιση. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, τα σοτάρω σε 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
Προσθέτω 700γρ. κιμά μοσχαρίσιο, ανακατεύω καλά και το σοτάρω μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
Προσθέτω μαυροπίπερο, ρίγανη, 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio.
Έχω πλύνει και στραγγίσει το ρύζι Καρολίνα, το προσθέτω και ανακατεύω. Ρίχνω 1 φλ.καφέ ζεστό νερό.
Στο τέλος ρίχνω μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο και λίγο δυόσμο πλυμένο ψιλοκομμένο.
Αποσύρω από την εστία, γεμίζω τα κολοκυθάκια, τα αραδιάζω στην κατσαρόλα της χύτρας όρθια.
Συμπληρώνω ζεστό νερό μέχρι την μέση, τα βράζω 10' λεπτά και είναι έτοιμα.
Αποσύρω από την εστία και αφήνω να κρυώσει καλά η χύτρα.
Βγάζω τα κολοκυθάκια προσεκτικά σε ανοιχτό πυρέξ ή ταψάκι.
Χτυπώ 2 κρόκους αυγών με τον χυμό ενός λεμονιού και λίγο από το ζουμί όπου έβρασα τα κολοκυθάκια. Το προσθέτω στην κατσαρόλα.
Έχω διαλύσει 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ με πολύ λίγο νεράκι της βρύσης, το προσθέτω και αυτό και ανακατεύω. Παίρνει 2-3 βράσεις και έχει δέσει η νοστιμότατη σάλτσα αυγολέμονο.
Περιχύνω τα κολοκυθάκια έτοιμα για σερβίρισμα, μοσχομυριστά!