Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, την ζάχαρη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες, το κακάο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Έπειτα το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο στο χέρι. Την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
Στο ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος. Φτιάχνουμε το κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180° C για 15 λεπτά!