Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι και βράζουμε το ρύζι μας. Μόλις είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το κρατάμε ζεστό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τις 3 από τις 5 κουταλιές βούτυρο να λιώσουν και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2' μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να κάνουμε μια πάστα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε για 5 έως 8 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, τον τόνο και 1 κούπα τυρί. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε το μισό ρύζι. Στη συνέχεια απλώνουμε το μισό από το μείγμα τόνου, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο ρύζι και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα τόνου. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Λιώνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, προσθέτουμε μέσα τη φρυγανιά, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε την κορυφή.
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C στις αντιστάσεις, για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε ζεστό.