Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Φακές κοκκινιστές

Μα πόσο νόστιμες γίνονται οι Φακές όταν είναι κοκκινιστές! Μια παραδοσιακή, θρεπτική συνταγή για το αγαπημένο αυτό όσπριο.
Μερίδες: 4 άτομα
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 45 λεπτά
Σύνολο2 ώρες
Κατηγορία: Vegan, Μαγειρική, Οικονομικά, Όσπρια
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. φακές χονδρές
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλινο προαιρετικά
  • 400 γρ. τομάτες κονκασέ
  • 4 κ.σ. χυμό τομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. δενδρολίβανο προαιρετικά
  • αλάτι -πιπέρι

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε τα υλικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, κόβουμε το καρότο σε ροδέλες ή σε κύβους.
  • Πλένουμε τις φακές. Σε κατσαρόλα βάζουμε σε κρύο νερό τις φακές και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
  • Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
  • Προσθέτουμε το μισό λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τη τομάτα, χυμό τομάτας, δάφνη και τα μυρωδικά, εκτός από το αλάτι.
  • Προσθέτουμε νερό ώστε να είναι πάνω από τις φακές.
  • Αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα 30 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν απαιτείται να προσθέσουμε νερό. Πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέτουμε το αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.

Σημειώσεις