Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κλασική Πάστα Αμυγδάλου

Μια τέλεια συνταγή Ζαχαροπλαστείου της Κλασικής Πάστας Αμυγδάλου. Αφράτο παντεσπάνι, γέμιση κρέμα βανίλιας και γαρνίρισμα από φιλέ αμυγδάλου.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Χρόνος ψύξης3 ώρες
Σύνολο3 ώρες 50 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Πάρτι, Τούρτες
Μέθοδος: Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για την κρέμα

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπι

Για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα.
  • Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις βανιλίνες και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι αυτό να λιώσει. Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα, στους 170° C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι ή σε ένα ταψί 30 x 25 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι μας, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή μαρέγκα και την αναμιγνύουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για ένα λεπτό.

Για τη συναρμολόγηση

  • Βγάζουμε το παντεσπάνι από το τσέρκι, απομακρύνουμε το αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε λίγο το σκληρό μέρος από τις άκρες γύρω γύρω.
  • Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κόφτη με σύρμα ή με ένα μεγάλο μαχαίρι, κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι μας για να έχουμε δύο βάσεις.
  • Βάζουμε τη μια βάση στο τσέρκι μας και σιροπιάζουμε καλά.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα κα βάζουμε από πάνω τη δεύτερη βάση από παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε καλά και απλώνουμε ομοιόμορφα και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε την πάστα στην κατάψυξη για 3 ώρες. Μόλις κρυώσει καλά τη βγάζουμε από την κατάψυξη και την κόβουμε σε12 ίσα κομμάτια (3x4)

Για το γαρνίρισμα

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και καλύπτουμε γύρω γύρω το κάθε κομμάτι. Στη συνέχεια το βουτάμε από όλες τις πλευρές στο αμύγδαλο, για να καλυφθεί καλά. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και το πάνω μέρος και γαρνίρουμε με φράουλα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

  • Η συνταγή βγάζει 12 μεγάλες πάστες.
  • Αν θέλουμε δεν κόβουμε σε κομμάτια και κάνουμε Τούρτα Αμυγδάλου.
  • Αν αγοράσουμε άψητο φιλέ, το απλώνουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 150° C για 15 λεπτά.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι απ'την προηγούμενη μέρα, να το τυλίξουμε με πετσέτα και να το βάλουμε σε μια σακούλα για να είναι μαλακό.

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis