Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Νηστίστιμα Σοκολατάκια Καρότου

Απλούστατα Νηστίσιμα Σοκολατάκια με Καρότο και Ινδική Καρύδα, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού. Ένα γλύκισμα που θα σας καταπλήξει.
Μερίδες: 30 κομμάτια
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το καρότο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βάζουμε το καρότο, το ξύσμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε πάνω στην εστία μας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Το αφήνουμε για 20-30 λεπτά να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Μόλις απορροφήσει τα υγρά του, προσθέτουμε τα 100 γρ. της ινδικής καρύδας και αφού ανακατέψουμε καλά, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και πλάθουμε μια μπαλίτσα,
  • Βουτάμε σε ινδική καρύδα (στα υπόλοιπα 50 γρ. που κρατήσαμε) ή στην κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor