Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Βασιλόπιτα με Τρούφα και γλάσο Σοκολάτας

Εύκολη, αφράτη Βασιλόπιτα, χωρίς μίξερ, με τρούφα και γλάσο σοκολάτας. Εναλλακτικά ετοιμάστε τη βασιλόπιτα και με γλάσο λευκής σοκολάτας.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το γλάσο

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. γάλα

Οδηγίες

  • Σε ένα γουδί σπάμε τη μαστίχα μαζί με 2 κ.σ. ζάχαρη.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες, το μπέικιν, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιγενές μείγμα. Τέλος προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βάζουμε μέσα στο μείγμα το φλουρί και έπειτα το αδειάζουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 24 εκ., την οποία έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.
  • Ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 160-170° C, για 1 ώρα.
  • Mόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο

  • Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας βάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα και τα τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα, την αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε το γλάσο. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει, την βγάζουμε από το ψυγείο και στολίζουμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα, γράφοντας ευχές για τη νέα χρονιά ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel