Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γιουβαρλάκια με Τραχανά

Γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά και γλυκό τραχανά. Μια κλασική σούπα, η οποία ενισχύεται γευστικά από την προσθήκη του τραχανά.
Μερίδες: 4 άτομα
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Κιμάς, Μαγειρική, Σούπες, Τραχανάς
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ φλ. γλυκό τραχανά
  • 80-90 ml ελαιόλαδο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • 2 κ.γ. κορν φλάουερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα ή μπούκοβο για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Σε μια μπασίνα ή μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον τραχανά, το ψιλοκομμένο άνηθο, τον κιμά, τα ασπράδια από τα 2 αυγά και αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.
  • Στην συνέχεια, με το μείγμα πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο για να σοτάρουμε το τριμμένο καρότο. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για να πάρουν βράση.
  • Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα. Όταν περάσει η μισή ώρα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των 2 αυγών μαζί με το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουερ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
  • Στο μπολ με το αυγολέμονο παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σιγά – σιγά, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να χτυπάμε για να γίνει το αυγολέμονο.
  • Τοποθετούμε και πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο. Ανακινούμε δυνατά την κατσαρόλα για να ανακατευτεί, χωρίς όμως να βάλουμε κουτάλα για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.
  • Τέλος, την αφήνουμε στην φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα, ώστε να πάρουν μια βράση και την βγάζουμε.
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με μπούκοβο ή πάπρικα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Στέλιος Δουχάνης - Chef