Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ρολάκια Παντζαριού με Τυρί Κρέμα

Εντυπωσιακά και πανεύκολα Ρολάκια Παντζαριού. Μοιάζουν για γλυκάκι, αλλά είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, που άνετα θα μπορούσε να σταθεί στο γιορτινό μας τραπέζι και να εντυπωσιάσει.
Μερίδες: 10 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Ορεκτικό
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 150 γρ. βρασμένα παντζάρια
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα κατσικίσιο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  • Βάζουμε στο μούλτι το παντζάρι το αυγό και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο λάδι κι όταν κάψει, ρίχνουμε το μείγμα και απλώνουμε όπως στις κρέπες.
  • Ψήνουμε για 1-2 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε προσεχτικά από την άλλη ίσως με τη βοήθεια ενός πιάτου, να ψηθεί και εκεί.
  • Μέχρι να κρυώσει, ανακατεύουμε τα τυριά προσθέτοντας τον άνηθο.
  • Στρώνουμε μία μεμβράνη το βάζουμε επάνω και αλείφουμε το τυρί. Γυρνάμε προσεχτικά σε ρολό, το κλείνουμε σαν καραμέλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει. Όταν θελήσουμε να το σερβίρουμε το βγάζουμε και το κόβουμε σε φέτες.
  • tip: μην το αφήσετε ώρες γιατί η κρέμα θα βάψει.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Instagram 2lovecooking