Ετοιμάζουμε τα υλικά. Από το λάχανο βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα, Με μαχαίρι, αφαιρούμε το κοτσάνι.
Σε κατσαρόλα, βάζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Ζεματάμε εκεί το λάχανο, ωσότου αρχίσουν να βγαίνουν τα φύλλα. Βγάζουμε προσεκτικά στην άκρη τα φύλλα που έχουν ξεκολλήσει.
Από τα φύλλα αφαιρούμε τα σκληρά μέρη και τα στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας.
Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε τον «κιμά».
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα ψιλοκόβουμε, σε δόσεις, στο multi να γίνουν σαν κιμάς. Έπειτα, σε τρίφτη τρίβουμε και το καρότο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
Σε τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο, σοτάροντας για ακόμη λίγο.
Πλένουμε, στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, πάπρικα, κύμινο, αλάτι πιπέρι.
Αφήνουμε για περίπου 5-10 λεπτά να βράσουν ώστε να απορροφηθούν τα υγρά.
Στη συνέχεια, σε κάθε φύλλο βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε ντολμά, στρώνοντας τους ντολμάδες στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ¾ φλ. νερό. Από πάνω βάζουμε ένα πιάτο.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.