Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πτι-Φουρ Χριστουγεννιάτικα

Τα πιο αφράτα χριστουγεννιάτικα Πτι-Φουρ που λιώνουν στο στόμα σου! Χωρίς καμία μα καμία υπερβολή!
Μερίδες: 30 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής15 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Μπισκότα/Κουλούρια
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη διακόσμηση :

  • λιωμένη κουβερτούρα & τρούφα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο

Για τη γέμιση :

  • Εγώ χρησιμοποίησα σπιτική μαρμελάδα από κυδώνια κυδωνόπαστα, που είχε φτιάξει μητέρα μου ή αλλιώς όποια μαρμελάδα αρέσει σε εσάς!

Οδηγίες

  • Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα .
  • Σε ένα μπολ αφρατεύουμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο κομμένο σε κύβους και την άχνη ζάχαρη, για τουλάχιστον 6-7 μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε ΚΑΛΑ το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει λίγο το μείγμα και να είναι αφράτο!
  • Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια & το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας! Ανακατεύουμε πλέον με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά! Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυρένια!
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ & αφήνουμε για 10 - 15 λεπτά στο ψυγείο.
  • Τέλος βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και δημιουργούμε μπισκότα μετρίου μεγέθους στρογγυλά ή μακρόστενα αναλόγως τι μας αρέσει! Ψήνουμε για 12-14 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά!
  • Τα αλείφουμε με την μαρμελάδα και ενώνουμε δύο μπισκότα μαζί! Τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα και τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, τρούφα ή ξηρούς καρπούς .
  • Καλή σας απόλαυση φιλαράκια μου.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Instagram geusis_mirtous