Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ με στραγγιστό γιαούρτι & γεύση μαγική! Ότι πρέπει για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα και χωρίς κανένα βαθμό δυσκολίας!
Μερίδες: 4 άτομα
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικό, Σούπες
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πορτοκάλι το χυμό
  • 1-1½ λίτρο λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
  • λεμονοθύμαρο
  • αλάτι & πιπέρι
  • λίγο κρασί λευκό
  • ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • λίγο μοσχοκάρυδο (αν δεν σας αρέσουν αυτά τα μπαχαρικά μπορείτε να βάλετε τζίντζερ)

Οδηγίες

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι,τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά . Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το λεμονοθύμαρο και την κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους.
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί μέχρι να εξατμιστεί & προσθέτουμε το νερό με τον κύβο ή αλλιώς αν έχετε μπορούμε να βάλουμε και δικό μας σπιτικό ζωμό.
  • Σιγοβράζουμε για περίπου 30' μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν τα καρότα με τη κολοκύθα.
  • Μόλις μαλακώσουν, μπλεντάρουμε με την ράβδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μία λεία υφή. Ταυτόχρονα ρίχνουμε και το χυμό από ένα πορτοκάλι. Τέλος καρυκεύουμε, αλατίζουμε! Αυτό ήταν λοιπόν!
  • Είναι στα δικά σας γούστα αν την θέλετε πιο υδαρή ή πιο παχύρρευστη!
  • Σερβίρετε με :
    • Με φρυγανισμένο ψωμί.
    • Στραγγιστό γιαούρτι, κολοκυθόσπορους ή διάφορους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.
    • Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
    • Για τους πιο φαγανάδες μπορείτε να ξεροψήσετε στον φούρνο μπέικον ή προσούτο!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Instagram geusis_mirtous