Χτυπάμε καλά το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να αφρατέψουν λίγο.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος βάζουμε τα φουντούκια και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24-26 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα. Τυλίγουμε το φλουρί σε ένα αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, κοντά στην εξωτερική άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C. Βάζουμε τη βασιλόπιτα για 15 λεπτά για να φουσκώσει και να πάρει χρώμα, προσέχοντας να μην αρπάξει.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά ακόμη.
Βάζουμε ένα μαχαίρι στη βασιλόπιτα και αν δεν κολλάει ζύμη πάνω, είναι έτοιμη. Το μαχαίρι θα λερώνεται μόνο από τη λιωμένη σοκολάτα.
Για να φουσκώσει η βασιλόπιτα, δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο και ιδίως όχι στην αρχή του ψησίματος.
Μόλις η βασιλόπιτα κρυώσει, την καλύπτουμε με γκανάζ σοκολάτας. Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα να λιώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλύπτουμε τη βασιλόπιτα με τη γκανάζ και στολίζουμε με ευχές, λιώνοντας λευκή σοκολάτα και πασπαλίζοντας με φουντούκια.