Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Εύκολη Πανακότα

Εύκολη, κλασική Πανακότα με άρωμα βανίλιας. Το πιο ελαφρύ επιδόρπιο το οποίο, ιδανικά, συνοδεύεται από γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Χρόνος Αναμονής4 ώρες
Σύνολο4 ώρες 10 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κρέμες
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολάκι βάζετε κρύο νερό και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης. Τα αφήνετε να μουλιάσουν και συνεχίζετε με την ετοιμασία της κρέμας.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη και αφού σκεπάσετε με ένα καπάκι η με μια μεμβράνη, περιμένετε να πάρει βράση.
  • Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε 1-2 λεπτά να ηρεμήσει.
  • Παίρνετε στα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και τα πιέζετε στύβοντάς τα για να φύγει το περιττό νερό. Τα ρίχνετε στη ζεστή κρέμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
  • Βάζετε την κρέμα σε μια κανάτα ή σε άλλο σκεύος με στόμιο, για να σας βοηθήσει να τη μοιράσετε σε ποτηράκια ή βαζάκια. Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερα ποτηράκια θα κάνετε περισσότερες μερίδες. Αν επιλέξετε μεγαλύτερα, θα έχετε λιγότερες μερίδες.
  • Αφήνετε την πανακότα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  • Προσθέτετε το γλυκό κουταλιού βύσσινο ή το σιρόπι και σερβίρετε. Η ποσότητα που θα προσθέσετε εξαρτάται από τα γούστα σας. Αν θέλετε μπορείτε να ξεφορμάρετε την πανακότα σε ένα πιατάκι, να ρίξετε πάνω το γλυκό βύσσινο ή το σιρόπι και να σερβίρετε.

Σημειώσεις