Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σούπα Σελινόριζας με Μήλο Βελουτέ

Εκλεκτή, βελούδινη Σούπα Σελινόριζας με ξινόμηλα. Μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, που είναι ιδανική πρόταση για πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι.
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικό, Σούπες
Μέθοδος: Βράσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 σελινόριζα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 ξινόμηλα
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • lt ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα ξινόμηλα και τα κόβουμε επίσης σε κύβους.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σελινόριζα και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε λιγάκι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να αρχίσει το κρεμμύδι να γίνεται διάφανο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα ξινόμηλα και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαγειρευτεί και να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το τζίντζερ και αφήνουμε τη σούπα για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Μόλις βράσουν τα λαχανικά, κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια ωραία βελουτέ υφή. Αν δούμε ότι είναι πολύ πηχτή η σούπα μας, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό και συνεχίζουμε την πολτοποίηση.
  • Σερβίρουμε αν θέλουμε με στραγγιστό γιαούρτι ή κρουτόν.

Σημειώσεις