Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί. Αλεύρι, baking powder, αλάτι, βανίλια, σόδα, γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδια, βανίλια, σταφίδες, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, μαστίχα και τριμμένη καρύδα.
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ όλα τα υγρά υλικά. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά, ρίχνουμε το βούτυρο (όχι καυτό), με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά-μυρωδικά, την πορτοκαλάδα, το κονιάκ, το γάλα, τη μελάσα και το μέλι αγαύης.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά, ανακατεύοντας με το χέρι, κρατώντας τη ζύμη όχι σφιχτή αλλά ανάρια.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο.
Στη βουτυρωμένη φόρμα βάζω το μείγμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω με αέρα, ψήνουμε στους 180° C για περίπου 45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Καλή επιτυχία! Καλή Χρονιά!! <3