Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μπιφτέκια κοκκινιστά με Πατάτες στο φούρνο

Γευστικά, χυλωμένα, Μπιφτέκια κοκκινιστά με Πατάτες στον φούρνο! Θα σας θυμίσει σίγουρα τα παιδικά σας χρόνια στο σπίτι των παππούδων!
Μερίδες: 3 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία: Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Πατάτες
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 5 κ.σ. γεμάτες βρώμη αλεσμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 ντομάτα μικρή τριμμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 λίτρο νερό
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Για το συνοδευτικό:

  • 5 πατάτες μέτριες

Οδηγίες

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά καλά και τον αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι για 15’ λεπτά.
  • Σε ταψί κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αλατίζουμε λίγο. Προσθέτουμε από πάνω τα μπιφτέκια (εμένα μου βγήκαν 7) και την σάλτσα ντομάτας προσπαθώντας να καλύπτει τις πατάτες και τα μισά μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα και φροντίζουμε να αναποδογυρίσουμε τα μπιφτέκια, όταν πάρουν χρώμα, και από την άλλη.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo:  Instagram cookbloggr