Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά καλά και τον αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι για 15’ λεπτά.
Σε ταψί κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αλατίζουμε λίγο. Προσθέτουμε από πάνω τα μπιφτέκια (εμένα μου βγήκαν 7) και την σάλτσα ντομάτας προσπαθώντας να καλύπτει τις πατάτες και τα μισά μπιφτέκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα και φροντίζουμε να αναποδογυρίσουμε τα μπιφτέκια, όταν πάρουν χρώμα, και από την άλλη.