Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κροκέτες με Ζαμπόν και Κασέρι

Φανταστικές, πανεύκολες, τραγανές Κροκέτες με Ζαμπόν και Κασέρι. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε αλλαντικά και τυριά της αρεσκείας σας.
Μερίδες: 6 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο15 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Μεζέδες, Ορεκτικό
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ ψίχα
  • 6 φέτες κασέρι
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι γ.ο.χ.
  • φρυγανιά
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  • Σε ένα πιάτο σπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τις φέτες από ψίχα του τοστ, να γίνουν λεπτές.
  • Βάζουμε μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα κασέρι πάνω στη φέτα του τοστ και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να βρέξουμε τις άκρες από τα ρολάκια, για να κολλήσουν πιο εύκολα.
  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη ηλιέλαιο και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί.
  • Βουτάμε τα ρολάκια μας σε λίγο αλεύρι, μετά μέσα στα χτυπημένα αυγά και τέλος στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν ολόγυρα.
  • Τηγανίζουμε τα ρολάκια μας μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, φροντίζοντας να τα γυρίσουμε από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Dimitris Michailidis