Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Στιφάδο με Μοσχαρίσιο Κρέας

Τρυφερό Μοσχαρίσιο κρέας Στιφάδο! Τα μικρά ξερά κρεμμυδάκια δίνουν μια απίστευτη γλύκα στο απίθανο αυτό πιάτο και το κάνουν απλά ακαταμάχητο.
Μερίδες: 5 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 15 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 30 λεπτά
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, Λαχανικά, Μαγειρική, Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 650 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
  • 1.900 γρ. μικρά ξερά κρεμμυδάκια
  • 3 καρότα
  • 6 μανιτάρια Agaricus
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 30 γρ. φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 4 φύλλα δάφνης
  • λίγους κόκκους πιπέρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το κρέας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μικρά ξερά κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ανακατεύουμε σποραδικά για 3 λεπτά.
  • Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμη.
  • Βάζουμε τον πελτέ, τη φρέσκια ντομάτα, την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 75 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: mamoukaris.com