Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και την κούσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει. Μόλις αρχίσει να βράζει, την αφήνουμε για 20 έως 25 λεπτά να βράσει και να πήξει, Φροντίζουμε να ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Μόλις πήξει η κρέμα μας την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Βουτάμε τα μπισκότα μας για λίγο στο γάλα και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ 22 x 30 εκ. Μόλις βάλουμε την πρώτη στρώση, ρίχνουμε με μια κουτάλα τη μισή κρέμα πορτοκαλιού, φροντίζοντας να καλυφθούν τα μπισκότα.
Επαναλαμβάνουμε με μια ακόμη στρώση από μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Πάνω από την κρέμα, βάζουμε την τελευταία στρώση μπισκότα.
Μετά από δέκα λεπτά, αφού κρυώσει λίγο το γλυκό μας και σφίξει η κρέμα πορτοκάλι, χτυπάμε τη σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό.
Για το στόλισμα κάνουμε γραμμούλες με ένα πιρούνι, ρίχνουμε σιρόπι καραμέλας σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές, βάζουμε από ένα κεράσι στο κάθε κομμάτι και τέλος λίγο αμύγδαλο φιλέ.