Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γλυκό με Πτι Μπερ και Κρέμα Πορτοκάλι

Εύκολο γλυκό ψυγείου με Κρέμα Πορτοκάλι και μπισκότα Πτι Μπερ. Μια διαφορετική πρόταση, για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα1 μέρα 25 λεπτά
Σύνολο1 μέρα 30 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 150 ml φρέσκο γάλα
  • 1 λίτρο φρέσκο χυμό πορτοκάλι σουρωμένο
  • 50 γρ. κούσταρ πάουντερ custard powder
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
  • σιρόπι καραμέλας
  • γλυκό του κουταλιού κεράσι
  • φιλέ αμυγδάλου

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και την κούσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει. Μόλις αρχίσει να βράζει, την αφήνουμε για 20 έως 25 λεπτά να βράσει και να πήξει, Φροντίζουμε να ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  • Μόλις πήξει η κρέμα μας την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Βουτάμε τα μπισκότα μας για λίγο στο γάλα και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ 22 x 30 εκ. Μόλις βάλουμε την πρώτη στρώση, ρίχνουμε με μια κουτάλα τη μισή κρέμα πορτοκαλιού, φροντίζοντας να καλυφθούν τα μπισκότα.
  • Επαναλαμβάνουμε με μια ακόμη στρώση από μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Πάνω από την κρέμα, βάζουμε την τελευταία στρώση μπισκότα.
  • Μετά από δέκα λεπτά, αφού κρυώσει λίγο το γλυκό μας και σφίξει η κρέμα πορτοκάλι, χτυπάμε τη σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό.
  • Για το στόλισμα κάνουμε γραμμούλες με ένα πιρούνι, ρίχνουμε σιρόπι καραμέλας σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές, βάζουμε από ένα κεράσι στο κάθε κομμάτι και τέλος λίγο αμύγδαλο φιλέ.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor