Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια, με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Με το μίξερ χτυπάμε, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 10 λεπτά περίπου.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας το καθένα για 30” περίπου και το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι, μέχρι να ενσωματωθεί, ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Ζυγίζουμε και κόβουμε μπαλάκια ζύμης βάρους 30 γρ. Πλάθουμε τη ζύμη μερικές φορές στα χέρια μας, για να μην ανοίγουν, σχηματίζουμε μία μπάλα.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Σε κάθε μπαλάκι βάζουμε και πιέζουμε ως τη μέση ένα φουντούκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170° για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε τα ζεστά σεκέρ παρέ με το κρύο σιρόπι.