Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ινδοκαρυδοπιτάκια Σιροπιαστά νηστίσιμα

Μια ωραία παραλλαγή από τα Ινδοκάρυδα. Αυτά τα Ινδοκαρυδοπιτάκια Σιροπιαστά θυμίζουν Καρυδόπιτα, μόνο που είναι νηστίσιμα.
Μερίδες: 50 τεμάχια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο, τα τριμμένα καρύδια, 50 γρ. ινδική καρύδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις τη φαρίνα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Ίσως να μη χρειαστεί να βάλουμε όλη την ποσότητα της φαρίνας.
  • Από τη ζύμη μας παίρνουμε και πλάθουμε μπαλάκια (περίπου 20-25 γρ.) και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά και αφού ψηθούν, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν τα Ινδοκαρυδοπιτάκια, τα βάζουμε σε ένα σκεύος που να μην έχουν απόσταση μεταξύ τους και τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
  • Τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά και αφού ρουφήξουν όλο το σιρόπι, τα κυλάμε μέσα στην ινδική καρύδα.
  • Αφήνουμε πάλι να κρυώσουν καλά και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις