Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πάστα Σοκολάτα - Καφέ

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με σοκολατένια βάση και κρέμα καφέ. Αυτή την εύκολη Πάστα Σοκολάτα - Καφέ θα τη λατρέψετε.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Παντεσπάνι

Σιρόπι

Κρέμα

Διακόσμηση

  • σοκολάτα

Οδηγίες

Σιρόπι:

  • Σε μία κούπα ανακατεύουμε τον καφέ με το γάλα.

Παντεσπάνι:

  • Σιτίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν παόυντερ και το κακάο. Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ελάχιστο αλάτι.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ, 25x35 εκ. απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180° C, για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Κάνουμε τη δοκιμή με oδοντογλυφίδα.
  • Βγάζουμε το κέικ, αφήνουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε με κουτάλι το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα:

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, διαλύουμε τον καφέ σε λίγο από το γάλα και το προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στη φωτιά.
  • Βράζουμε το μείγμα μέχρι να πήξει καλά, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να χλιαρύνει.
  • Χτυπάμε τη σαντιγί. Με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη σαντιγί.
  • Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ.
  • Αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
  • Διακοσμούμε με σοκολάτα.

Σημειώσεις