Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη φλούδα λεμονιού για να κάνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε στην άκρη και αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε να αποκτήσει ξανθό χρώμα το σιμιγδάλι.
Όταν είναι έτοιμο με πολύ προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε να δέσει ο χαλβάς.
Όταν είναι έτοιμος τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ και όταν κρυώσει τελείως ξεφορμάρουμε.
Sauce λεμονιού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, εκτός από το λικέρ, να δέσει η sauce σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
Η sauce λεμονιού ταιριάζει και σε νηστίσιμο κέικ λεμονιού.