Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Λεμόνι και ελαφριά sauce λεμονιού

Ο Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Λεμόνι, της Νικόλ Μαρίνου, με την υπέροχη ελαφριά sauce λεμονιού, είναι απλά ακαταμάχητος!
Μερίδες: 12 κομμάτια
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το χαλβά

  • 2 φλ. τσ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
  • φλ. τσ. ζάχαρη
  • ½ φλ. τσ. μέλι
  • 4 φλ. τσ. νερό
  • 1 φλ. τσ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κοφτό τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 φλούδα λεμονιού

Για τη sause λεμονιού:

  • 1 φλ. τσ. γεμάτο νερό
  • 1 κ.σ. γεμάτη κόρν φλαουρ
  • ½ κ.γ. κουρκουμά ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο

Οδηγίες

Για το χαλβά

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη φλούδα λεμονιού για να κάνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε στην άκρη και αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε να αποκτήσει ξανθό χρώμα το σιμιγδάλι.
  • Όταν είναι έτοιμο με πολύ προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε να δέσει ο χαλβάς.
  • Όταν είναι έτοιμος τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ και όταν κρυώσει τελείως ξεφορμάρουμε.

Sauce λεμονιού

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, εκτός από το λικέρ, να δέσει η sauce σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
  • Η sauce λεμονιού ταιριάζει και σε νηστίσιμο κέικ λεμονιού.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: @marinou_nicol | Chef Νικόλ Μαρίνου
Βρείτε τη σελίδα της Νικόλ στο Facebook εδώ: Μαρινου Νικολ