Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κρεμώδης Σούπα ψητού Κουνουπιδιού

Φανταστική Κρεμώδης Σούπα με ψητό Κουνουπίδι, ιδανική για διατροφή και δίαιτα. Έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Vegan, Γρήγορα Πιάτα, Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικό, Σούπες, Χορτοφαγικά
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
  • 4-5 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα light προαιρετικά

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε το κουνουπίδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
  • Στη συνέχεια το βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αν επιλέξουμε να βάλουμε το τυρί κρέμα, το βάζουμε και αυτό τώρα.
  • Με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιοιούμε καλά ή και στο μούλτι, μέχρι να γίνει μία βελούδινη κρέμα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Μπορούμε να βράσουμε το κουνουπίδι αλλά η γεύση του δεν θα είναι η ίδια, με το ψητό.
Πηγή συνταγής και photo:  Instagram 2lovecooking