Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Προσωπικά το ξεπλένω.
Έπειτα τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό ή κάποιον ζωμό, το αλάτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και βράζουμε.
Μόλις βράσει το νερό, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι & μια καθαρή πετσέτα, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό. Αν χρειαστεί το στραγγίζουμε από τα παραπανίσια υγρά.
Μόλις κρυώσει το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβετε ότι λαχανικά αγαπάτε και μπόλικα διαφορά μυρωδικά.