Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ρεβανί Πορτοκαλιού της Τζένης

Αρωματικό Ρεβανί Πορτοκαλιού, της αγαπημένης Τζένης Τσανακτσίδου. Γίνεται πανεύκολα και με λίγα υλικά και θα το λατρέψετε.
Μερίδες: 16 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα35 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ λεμόνι το χυμό

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το 1 ποτήρι χυμού από πορτοκάλι και το σπορέλαιο.
  • Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο28) και ρίχνουμε το μείγμα, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε το Ρεβανί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, στις αντιστάσεις. Φροντίζουμε να βάλουμε το ταψί μας στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το Ρεβανί, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω το άλλο 1 ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια σιροπιάζουμε το γλυκό σιγά-σιγά, δηλαδή να απορροφάει και ξανά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou