Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Νηστίσιμη Πορτοκαλένια Πίτα με καρύδια & σταφίδες

Κάθε μπουκιά από αυτή την υπέροχη, αφράτη Νηστίσιμη Πορτοκαλένια Πίτα με καρύδια και σταφίδες, θα λιώνει στο στόμα σου.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο55 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκές Πίτες & Τάρτες, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο ή μισό μέρος ηλιέλαιο - μισό ελαιόλαδο
  • νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 340ml
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ νεροπότηρο νερό
  • ½ κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 2 πορτοκάλια ακέρωτα το ξύσμα
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 100 γρ. καρύδια σπασμένα
  • 150-200 γρ. σταφίδες προαιρετικά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη :

  • Ωμό σουσάμι για πασπάλισμα

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη & τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε στην συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα & ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αφρίσει και το χύνουμε μέσα στο μπολ.
  • Ρίχνουμε τα ξύσματα, την κανέλα, το αλάτι & το νερό.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν & ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα και έπειτα ρίχνουμε τα καρύδια, τις σταφίδες (προαιρετικά) και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί (μεσαίο) ελαφρώς λαδωμένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι .
  • Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο . Ίσως χρειαστεί να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο προς το τέλος.

  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά , σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με το καφέ μας!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Instagram geusis_mirtous