Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πεντανόστιμες Πατάτες Σκορδαλιά (Αλιάδα)

Ετοιμάστε Πατάτες Σκορδαλιά απλά και εύκολα. Η Αλιάδα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού που συνήθως συνοδεύει το μπακαλιάρο.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Νηστίσιμα, Πατάτες
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλους κύβους.
  • Βάζουμε κρύο νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τις πατάτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
  • Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά βάζοντας στο Multi Blender μας το ηλιέλαιο, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι και τις μισέ πατάτες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο Multi Blender το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες πατάτες. Χτυπάμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τη σκορδαλιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel