Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλους κύβους.
Βάζουμε κρύο νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τις πατάτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά βάζοντας στο Multi Blender μας το ηλιέλαιο, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι και τις μισέ πατάτες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο Multi Blender το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες πατάτες. Χτυπάμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τη σκορδαλιά και ανακατεύουμε καλά.