Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κρεμώδης Μανιταρόπιτα

Είναι η πιο Κρεμώδης Μανιταρόπιτα που μπορεί να έχετε δοκιμάσει ποτέ! Είναι εύκολη, γρήγορη και απλά πεντανόστιμη!
Μερίδες: 8 κομμάτια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Λαχανικά, Μαγειρική
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ μανιτάρια λευκά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά μικρή
  • 6 φέτες μπέικον
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος light
  • ½ φλ. τσ. γάλα πλήρες
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • ½ ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 κ.σ. γάλα

Οδηγίες

  • Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μπέικον και το σκόρδο.
  • Όταν σωθούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί.
  • Μετά απο 2’ λεπτά περίπου προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα και βουτυρώνουμε την επιφάνεια από ένα ταψί.
  • Κόβουμε στην μέση την σφολιάτα και τοποθετούμε το ένα κομμάτι στο ταψί για να δημιουργήσουμε μία βάση.
  • Στο τηγάνι προσθέτουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε το μίγμα στο ταψί και από πάνω προσθέτουμε το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας. Βρέχουμε με λίγο νερό το ταψί και πιέζουμε με τα δάχτυλα να κολλήσει η σφολιάτα.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω ότι περισσεύει απο την σφολιάτα. Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια της σφολιάτας με τον κρόκο και το γάλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo:  Instagram cookbloggr