Σε μια κατσαρόλα αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο βάζω μέσα τα κεφάλια και τα κελύφη απο τις γαρίδες και σοτάρω πολύ καλά.
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρω τα λαχανικά της μπισκ με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Ενώνω τα λαχανικά με τα κελύφη και σβήνω με το κρασί και το κονιάκ.
Όταν εξατμιστεί προσθέτω 1 λίτρο ζωμό λαχανικών και τα φύλλα δάφνης και βράζω μόνο για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια περνάω από τον μύλο των λαχανικών όλα τα υλικά για να βγουν όλα τα ζουμιά και σουρώνω. Αφήνω στην άκρη.
Βράζω τα ζυμαρικά al dente.
Σε ένα τηγάνι σοτάρω τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο μόνο για 1 λεπτό και τις αφήνω στην άκρη σκεπασμένες.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο και τον μαραθόσπορο όταν βγάλουν το άρωμά τους ρίχνω τον πελτέ ντομάτας σοτάρω και σβήνω με το ούζο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω την ντομάτα κονκασέ και ζωμό από την μπισκ. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να δέσει η σάλτσα.
Τις γαρίδες τις ρίχνω στη σάλτσα στο τέλος να βράσουν μόνο για 2 λεπτά.
Μέσα στην κατσαρόλα ρίχνω τα ζυμαρικά ανακατεύω και σερβίρω!