Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γαριδομακαρονάδα της Νικόλ

Η Σεφ Νικόλ Μαρίνου μοιράζεται μαζί μας όλα της τα μικρά μυστικά, για να ετοιμάσουμε μόνοι μας την απίθανη Γαριδομακαρονάδα της.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Ζυμαρικά, Θαλασσινά & Ψάρια, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Μαλακόστρακα, Νηστίσιμα
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλο μέγεθος
  • 1 πακέτο λιγκουίνι

Για την μπισκ γαρίδας

  • τα κελύφη και τα κεφάλια από 1 κιλό γαρίδες
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. καρότο χοντροκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
  • 80 γρ. σέλινο χοντροκομμένο
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • ½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 1 κ.γ. σπασμένο μαραθορόσπορο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
  • 1 κούπα ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο βάζω μέσα τα κεφάλια και τα κελύφη απο τις γαρίδες και σοτάρω πολύ καλά.
  • Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρω τα λαχανικά της μπισκ με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Ενώνω τα λαχανικά με τα κελύφη και σβήνω με το κρασί και το κονιάκ.
  • Όταν εξατμιστεί προσθέτω 1 λίτρο ζωμό λαχανικών και τα φύλλα δάφνης και βράζω μόνο για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια περνάω από τον μύλο των λαχανικών όλα τα υλικά για να βγουν όλα τα ζουμιά και σουρώνω. Αφήνω στην άκρη.
  • Βράζω τα ζυμαρικά al dente.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρω τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο μόνο για 1 λεπτό και τις αφήνω στην άκρη σκεπασμένες.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο και τον μαραθόσπορο όταν βγάλουν το άρωμά τους ρίχνω τον πελτέ ντομάτας σοτάρω και σβήνω με το ούζο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω την ντομάτα κονκασέ και ζωμό από την μπισκ. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να δέσει η σάλτσα.
  • Τις γαρίδες τις ρίχνω στη σάλτσα στο τέλος να βράσουν μόνο για 2 λεπτά.
  • Μέσα στην κατσαρόλα ρίχνω τα ζυμαρικά ανακατεύω και σερβίρω!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: @marinou_nicol | Chef Νικόλ Μαρίνου
Βρείτε τη σελίδα της Νικόλ στο Facebook εδώ: Μαρινου Νικολ