Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κοτόπουλο με Κους Κους

Ζουμερό Κοτόπουλο στήθος σε μπουκιές, συνοδευμένο με ζυμαρικό Κους Κους. Ένα εύκολο πιάτο, με απίθανη γεύση, που θα λατρέψετε.
Μερίδες: 5 άτομα
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Ζυμαρικά, Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • ½ κούπα τομάτες ψιλοκομμένες ή τοματίνια
  • 3 λευκά μανιτάρια μέτρια
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. μπαχαρικά για fajitas (μείγμα από πιπέρι τσίλι, πάπρικα, πιπέρι καγιέν, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο)
  • 1 κ.γ. italian seasoning
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κότας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. κους κους ζυμαρικό

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C στις αντιστάσεις.
  • Σε μια πλατιά αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να κοκκινήσει από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Αφήνουμε να μαγειρευτούν 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για ένα δύο λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, το μπαχαρικό για fajitas, το italian seasoning και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαγειρευτούν.
  • Σε ένα πυρέξ σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κους κους και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω του το κοτόπουλο ομοιόμορφα. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό έτσι ώστε να σκεπάζει το φαγητό.
  • Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει και να είναι έτοιμο του κους κους. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, φροντίζουμε να ανακατέψουμε 2-3 φορές το φαγητό έτσι ώστε να μην κολλήσει το κους κους στον πάτο ή στα τοιχώματα, αλλά να γίνει αφράτο και να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη για να μαγειρευτεί καλά.

Σημειώσεις