Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γλυκό με Φρυγανιές Σοκολάτα-Βανίλια

Κλασικό, εύκολο, ελληνικό Γλυκό Ψυγείου, με Σιροπιασμένες Φρυγανιές, Κρέμα βανίλιας, Σαντιγί και γλάσο Σοκολάτας.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Χρόνος αναμονής για ψύξη3 ώρες
Σύνολο3 ώρες 30 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το σιρόπι

Για τη βάση

  • 24-30 φρυγανιές (ανάλογα με το μέγεθος για να φτάσουν να καλύψουν τον πάτο του πυρέξ)

Για την κρέμα βανίλιας

Για τη σαντιγί

Για το γλάσο

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. βιτάμ

Οδηγίες

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 4 λεπτά.
  • Απλώνουμε μια σειρά φρυγανιές σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί μεγέθους 30 x 27 εκ.. και τις σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι, σιγά σιγά, με ένα κουτάλι. Περιμένουμε να ρουφήξουν το σιρόπι για να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Για την κρέμα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την κούσταρ πάουντερ σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βράζουμε ενώ ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει.
  • Όπως είναι καυτή η κρέμα, την απλώνουμε σιγά σιγά πάνω στις φρυγανιές που έχουν ρουφήξει το σιρόπι. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κρέμα με μια διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω της και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας τις 2 συσκευασίες γκαρνί με το γάλα στο μίξερ για 5 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη από την κρέμα και απλώνουμε πάνω της απαλά τη σαντιγί. Ισιώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά.
  • Για το γλάσο βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Στη συνέχεια σπάμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα της επιλογής μας και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λιώσει και να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
  • Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και με προσοχή ρίχνουμε το γλάσο πάνω στη σαντιγί. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou