Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκαλιού

Ετοιμάστε γρήγορα και πανεύκολα αυτό το Νηστίσιμο αρωματικό Κέικ Πορτοκαλιού, χωρίς να χρησιμοποιήσετε ούτε καν μίξερ.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το κέικ:

Για το γλάσο:

  • 120 γρ. άχνη
  • 3 κ.σ. φυσικός χυμός πορτοκάλι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180° C.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λευκό ξύδι και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σόδα και να αφρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Δεν δουλεύουμε πολύ τη ζύμη μας.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Dimitris Michailidis