Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180° C.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λευκό ξύδι και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σόδα και να αφρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Δεν δουλεύουμε πολύ τη ζύμη μας.
Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ.