Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C στις αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο ή με ένα μαχαίρι. Ραντίζουμε με λίγο λάδι, αλατίζουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και αφού το κόψουμε οριζόντια στη μέση, το κόβουμε και αυτό μετά σε πολύ λεπτές φέτες. Ραντίζουμε επίσης με λίγο λάδι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και πάνω ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας.
Χαράσσουμε γύρω γύρω ελαφρά στα 2 εκ. από την άκρη της σφολιάτας, για να δημιουργήσουμε κάτι σαν κάδρο. Σε αυτό το σημείο εξωτερικά, δεν θα βάλουμε υλικά και όταν ψηθεί η τάρτα, θα φουσκώσει και θα δημιουργηθεί μια τραγανή άκρη.
Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με τη sour cream και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί και λίγο πιπέρι.
Απλώνουμε μια στρώση από πατάτες και μετά τα μισά κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο δενδρολίβανο. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο δενδρολίβανο.
Απλώνουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα και να μαλακώσουν οι πατάτες.