Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κρεμώδες Κέικ Βανίλιας με Ροδάκινα

Δροσερό Κρεμώδες Κέικ Βανίλιας με Ροδάκινα. Ετοιμάστε τη Γερμανική αυτή συνταγή και με υλικά που βρίσκουμε στην Ελλάδα.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 20 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 50 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη βάση:

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 65 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

Ζελέ επικάλυψης τούρτας εναλλακτικά αν δεν βρείτε φακελάκι:

  • 250 ml χυμό από την κομπόστα συμπληρώστε νερό αν δε σας φτάνει
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1-2 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το περιεχόμενο των δύο φακέλων της κρέμας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Μόλις είναι έτοιμη, τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην κάνει πέτσα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Στραγγίστε τα ροδάκινα και φροντίστε να συγκεντρώσετε το χυμό σε ένα μπολάκι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα με την αποσπώμενη βάση και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη, φροντίζοντας να ανεβάσουμε λίγη και στην άκρη. Η βάση θα είναι σχετικά λεπτή.
  • Αναμιγνύουμε την ξινή κρέμα γάλακτος με την κρύα κρέμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 4-5 μισά ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε την γέμιση στη βάση. Κόβουμε σε φέτες τα υπόλοιπα ροδάκινα και τα απλώνουμε πάνω στην κρέμα ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε το κέικ στους 175° C στις αντιστάσεις πάνω/κάτω για περίπου 80 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει το κέικ, ετοιμάστε το φάκελο με το ζελέ επικάλυψης σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και καλύψτε την επιφάνεια.
  • Αν δε βρείτε έτοιμο ζελέ επικάλυψης (όπως δεν βρήκαμε και εμείς), βάλτε το χυμό από τα ροδάκινα, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Στη συνέχεια απλώστε πάνω στην επιφάνεια του κέικ. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι διάφανο το ζελέ αλλά είναι θαμπό.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Το Κρεμώδες Κέικ Βανίλιας είναι ένα γερμανικό γλυκό αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκουμε όλα τα υλικά.
Η αρχική συνταγή γίνεται με κομπόστα μανταρίνι που όμως δεν μπορέσαμε να βρούμε εύκολα στην Ελλάδα. Αντικαταστήστε με κομπόστα ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια ή ό,τι άλλο θέλετε.
Επίσης, ξινή κρέμα γάλακτος - sour cream δεν έχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε, αντικαταστήστε με φρέσκο τυρί κρέμα τύπου Philadelphia.
Για την επικάλυψη ζελέ, εκτός από την εναλλακτική που σας δίνουμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρουί ζελέ με γεύση που πιστεύετε ότι συνδυάζεται ωραία όπως π.χ. το λεμόνι.