Βάζουμε στο μπολ, σπασμένη σε κομμάτια, την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να γίνει λείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Την ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και σπάμε μέσα 1 πακέτο μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ απαλά να μην ξεφουσκώσει η μους.
Παίρνουμε ένα ταψί ή τάπερ και βάζουμε μια στρώση μπισκότα μουσκεύοντάς τα σε λίγο γάλα το καθένα. Τοποθετούμε πολύ απαλά τη μους και επάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα μουσκεύοντάς τα σε γάλα.
Για το γλάσο
Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να γίνει λείο. Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βιτάμ. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 2 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.