Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πάστα Σοκολατίνα

Από τις ωραιότερες συνταγές για Πάστα Σοκολατίνα! Μια πανεύκολη συνταγή, με λίγα υλικά, από την Τζένη Τσανακτσίδου.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία30 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Μπεν μαρί, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το γλάσο

  • 100 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. βιτάμ

Οδηγίες

  • Βάζουμε στο μπολ, σπασμένη σε κομμάτια, την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να γίνει λείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Την ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Στη συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και σπάμε μέσα 1 πακέτο μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ απαλά να μην ξεφουσκώσει η μους.
  • Παίρνουμε ένα ταψί ή τάπερ και βάζουμε μια στρώση μπισκότα μουσκεύοντάς τα σε λίγο γάλα το καθένα. Τοποθετούμε πολύ απαλά τη μους και επάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα μουσκεύοντάς τα σε γάλα.

Για το γλάσο

  • Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να γίνει λείο. Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βιτάμ. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 2 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou