Στραγγίζουμε καλά τα κεράσια σε ένα σουρωτήρι, κρατώντας λίγο από το χυμό.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ρούμι, σε 2-3 δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένα, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το κακάο, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 26 εκ.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε από πάνω τα κεράσια ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 60 λεπτά στους 160 ° C.
Αμέσως μετά το ψήσιμο, αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και το τρυπάμε αρκετές φορές με μία οδοντογλυφίδα.
Ανακατεύουμε το χυμό από κομπόστα με τη ζάχαρη και ραντίζουμε πάνω στο ζεστό κέικ.
Αμέσως μετά πασπαλίζουμε το κέικ με ένα παχύ στρώμα ζάχαρης άχνη. Αυτό θα δημιουργήσει μια μικρή κρούστα ζάχαρης καθώς κρυώνει.