Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κέικ Σοκολάτας με Κεράσια

Απίθανο Κέικ Σοκολάτας με ζουμερά Κεράσια. Ένα ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσει τον Κυριακάτικο απογευματινό καφέ ή το τσάι σας.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Εύκολη Συνταγή, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 βάζο μεγάλο βύσσινο κομπόστα
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. κουβερτούρα (την κόβουμε σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
  • 3 κ.σ. χυμό από τα κεράσια κομπόστα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • αρκετή ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  • Στραγγίζουμε καλά τα κεράσια σε ένα σουρωτήρι, κρατώντας λίγο από το χυμό.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το ρούμι, σε 2-3 δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένα, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το κακάο, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 26 εκ.
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε από πάνω τα κεράσια ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 60 λεπτά στους 160 ° C.
  • Αμέσως μετά το ψήσιμο, αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και το τρυπάμε αρκετές φορές με μία οδοντογλυφίδα.
  • Ανακατεύουμε το χυμό από κομπόστα με τη ζάχαρη και ραντίζουμε πάνω στο ζεστό κέικ.
  • Αμέσως μετά πασπαλίζουμε το κέικ με ένα παχύ στρώμα ζάχαρης άχνη. Αυτό θα δημιουργήσει μια μικρή κρούστα ζάχαρης καθώς κρυώνει.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Αν θέλετε για το σιρόπιασμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λικέρ κεράσι, για πιο έντονη γεύση.