Κοτόπουλο με Σάλτσα Παρμεζάνας
Μια τόσο απλή συνταγή αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμη. Κοτόπουλο στήθος με σάλτσα Παρμεζάνας. Ένα πιάτο που θα λατρέψετε.
Μαγείρεμα25 λεπτά λεπτά
Σύνολο25 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
- 1 (διπλό) φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 50 γρ. βιτάμ
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml ζωμό από κοτόπουλο
- ⅓ κούπα κρασί λευκό
- ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- βρασμένο ρύζι ή τηγανιτές πατάτες για συνοδευτικό
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε καλά μέχρι να κοκκινήσει καλά γύρω γύρω.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
Βάζουμε μέσα στη σάλτσα μας το μαγειρεμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.