Ανακατεύουμε τη μισή sour cream με το πέστο τομάτας σε ένα μικρό μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα το μείγμα sour cream-πέστο, αφήνοντας περίπου 1 εκ. ελεύθερο στις άκρες. Απλώνουμε το τριμμένο σκληρό τυρί ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη από τη μακριά πλευρά και κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 3 εκ. Τοποθετούμε τις φέτες με την κομμένη επιφάνεια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα φύλλα βασιλικού σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το τσίλι κατά μήκος, αφαιρούμε τα κουκούτσια και ψιλοκόβουμε (προσοχή: πικάντικο!).
Προσθέτουμε την υπόλοιπη sour cream στη σούπα και την πολοτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός, μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες σάλτσα Worcester και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας. Εάν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και αφού προσθέσουμε από πάνω το κολοκυθέλαιο, τους σπόρους κολοκύθας και τον βασιλικό.
Γαρνίρουμε με τσίλι για έξτρα γεύση. Συνοδεύουμε με τα σφολιατάκια πέστο τομάτας