Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον τόνο, τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσί, το φρέσκο κρεμμυδάκι και αλατοπιπερώνουμε.
Με ένα πλάστη, ανοίγουμε λίγο την κάθε φέτα ψωμιού και στη συνέχεια την αλείφουμε με την τονοσαλάτα. Βάζουμε στο κέντρο ένα λεπτό μπαστουνάκι από καρότο και με τη βοήθεια από ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, τυλίγουμε τη φέτα ψωμιού σε σφιχτό ρολό.
Βάζουμε τα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ρολάκια στο ψυγείο να σφίξουν και να δέσουν. Ιδανικά τα αφήνουμε πάνω από 4-5 ώρες.
Ξετυλίγουμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια κόβουμε ομοιόμορφες φετούλες από κάθε μεγάλο ρολό.
Αν είναι Χριστούγεννα, μπορούμε να τοποθετήσουμε τα ρολάκια σε σχήμα τρίγωνου και να στολίσουμε με κόκκινη πιπεριά, όπως στη φωτογραφία.