Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πρασοτυροπιτάκια

Πεντανόστιμα, πανεύκολα Πρασοτυροπιτάκια με ζύμη από αλεύρι, λάδι και γιαούρτι. Μπορείτε να επιλέξετε και οποιαδήποτε άλλη γέμιση σας αρέσει!
Μερίδες: 24 κομμάτια
Προετοιμασία25 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Για όλες τις ώρες, Λαχανικά, Μαγειρική
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

🥟 Για τη ζύμη:

  • 1 κεσεδάκι 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι λάδι έβαλα τα 2/3 ελαιόλαδο & το 1/3 ηλιέλαιο
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 10 γρ. περίπου
  • 1-2 πρέζες αλάτι

🧀🥬🥚 Για τη γέμιση :

  • 4-5 μέτρια πράσα κομμένα σε κομματάκια
  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Οδηγίες

  • 🥟 Σ' ένα μπωλ βάζουμε τα άλευρα, το αλάτι & το μπέικιν, τ' ανακατεύουμε & στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε 3-4 λεπτά και έτοιμο 😀
  • 🥬 Σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο & μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά & αχνίζουμε τα πράσα με μια πρέζα αλάτι, να μαραθούν και να μαλακώσουν, γύρω στα 10 λεπτά.
  • 🧀🥚 Αφού κρυώσουν τα πράσα, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, λίγο πιπέρι, το χτυπημένο αυγό, 1 κ.γ. ελαιόλαδο & ανακατεύουμε καλά.
  • 🥟 Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 23-25 περίπου γρ. Ανοίγουμε με πλάστη σε κυκλικό - σχετικά 😂😂 - σχήμα (& με τα χέρια αν σας βολεύει) & αν κολλάει το ζυμάρι πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια & το ζυμάρι. (προσωπικά αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε)
  • 🧀🥚🥬 Βάζουμε από 1 κ.γ. περίπου γέμιση.
  • Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο & πατάμε τις άκρες με πιρούνι για να κλείσουν καλά.
  • 🎈 Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί καλύτερα & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 20 περίπου λεπτά.
  • Καλή επιτυχία 😘😘

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Ακολουθήστε στο Instagram: @foodlovernot