Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ριγκατόνι με σάλτσα βρασμένης Πατάτας και Μπέικον

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα ζυμαρικά με την κρεμώδη σάλτσα πατάτας και το αρωματικό μπέικον. Δοκίμασέ τα!
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 400 γρ. ριγκατόνι
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 150 γρ. μπέικον
  • 1 πατάτα μέτρια
  • 120 γρ. παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε την πατάτα και την βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
  • Μόλις είναι έτοιμη βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μπέικον αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε και τα βάζουμε μέσα στο μπέικον με το κρεμμύδι και κρατάμε το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.
  • Σε μπλέντερ βάζουμε την πατάτα, αλάτι, ελαιόλαδο, 100 γρ. παρμεζάνα και νερό από αυτό που σουρώσαμε τα μακαρόνια και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη κρέμα
  • Την προσθέτουμε στα μακαρόνια και προσθέτουμε και άλλο νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αραιώσει το μίγμα και να γίνει κρέμα.
  • Σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo:  Instagram cookbloggr