Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μπισκότα Λεμονιού χωρίς μίξερ

Αρωματικά μπισκοτάκια Λεμονιού για όλη την οικογένεια, γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αφού δεν χρειάζονται ούτε μίξερ.
Μερίδες: 35 τεμάχια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα12 λεπτά
Χρόνος ψύξης30 λεπτά
Σύνολο47 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ θα βάλουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, μια πρέζα αλάτι, τη βανιλίνη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Αφού ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα με το βούτυρο, σε δύο δόσεις. Μόλις ενσωματωθεί η πρώτη δόση, προσθέτουμε και τη δεύτερη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ζύμη η οποία δεν θα κολλάει.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει η ζύμη μας, τη βγάζουμε από την κατάψυξη και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια των 30 γρ. περίπου. Στη συνέχεια τα βουτάμε στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί μας το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C στον αέρα.
  • Ψήνουμε για 12-14 λεπτά
  • Αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel