Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Καρυδόπιτα Εύκολη

Εύκολη παραδοσιακή Καρυδόπιτα με μόλις 5 αβγά. Συνοδεύουμε με το παγωτό της αρεσκείας μας και η γεύση της απογειώνεται!
Μερίδες: 20 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 4 κούπες ζάχαρη
  • κούπες νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Makes: 20 x 30cm ορθογώνιο

Οδηγίες

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Ανάβουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C στις αντιστάσεις.
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας κάθε φορά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σόδα την οποία την διαλύουμε μέσα στο κονιάκ. Ανακατεύουμε ελαφρώς με τη μαρίζ.
  • Τέλος, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πάλι ελαφρά με τη μαρίζ μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε το πυρέξ μας και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 15 λεπτά στους 200° C και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και ψήνουμε στους 180° C για 35 λεπτά ακόμη.
  • Μόλις ψηθεί η Καρυδόπιτα, τη βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστή τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Μόλις κρυώσει καλά, σερβίρουμε με Παγωτό της αρεσκείας μας.

Σημειώσεις