Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στον αέρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
Προσθέτουμε το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το χυμό πορτοκαλιού και καλύπτουμε με το γλάσο μας το κέικ.