Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσο

Απίθανο Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσο. Είναι πανεύκολο και γίνεται πολύ γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το κέικ

Για το γλάσο

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  • Σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το χυμό πορτοκαλιού και καλύπτουμε με το γλάσο μας το κέικ.

Σημειώσεις